Vücudumuzun en geniş ve en ağır organı olan deri, vücudumuz ile dış ortam arasında ilişkiyi sağlamaktadır. En önemli görevlerinden biri vücut ile dış çevre arasında koruyucu bariyer oluşturmasıdır. Mikroorganizmaların ve zararlı kimyasal maddelerin girişini engeller, sıvı kaybını önler. Deriye renk veren hücrelerimiz sayesinde vücudumuzu güneşin zararlı etkilerinden korur. Ayrıca en önemli duyu organlarımızdan biridir ve sıcak, soğuk, ağrı duyusunu hissetmemizi sağlayarak kendimizi korumamızı sağlar. İnce ayrıntılarla yapılandırılmış bir organ olan derimizin vücudun ısı kontrolünü sağlama, D vitamini sentez etme, mikroplarla savaşma gibi pek çok görevi daha vardır. Ayrıca vücudumuzun dışa açılan penceresi olduğundan güzel ve sağlıklı deri görünümü kişinin çekiciliği için önemli bir faktördür ve kişinin kendisiyle ilgili imajı ve başkalarıyla iletişimi için önemlidir.

medikal-cilt-bakimi-ic-sayfa-resmi

medikal-cilt-bakimi-ic-sayfa-resmi

Derinin kendine ait bir asit baz dengesi, yağ dengesi ve sıvı dengesi vardır. Bu dengenin optimal olmadığı koşullarda dengelemek için ek destek gerekebilmektedir. Genetik olarak getirdiğimiz sorunların yanı sıra, beslenme yanlışları, sigara alkol kullanımı, hormonal değişimler ve yanlış kozmetik kullanımı bu dengeyi bozabilmektedir. Ayrıca dış ortamla bire bir temas eden bir organ olması nedeniyle güneş, soğuk-sıcak farkları, hava ve çevre kirliliği de deri sağlığımızı etkilemektedir.

Doğru yapılandırılmış bir cilt bakımı derinin derinlemesine temizlenmesini sağlayabilir. Derinin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış ürünlerle dengesinin sağlanmasına ve dış etkilere daha dayanıklı hale gelmesine yardımcı olabilir. Yumuşak, pürüzsüz, sağlıklı, güzel bir cilt görünümü kişinin kendini iyi hissetmesi açısından da önemlidir. Bireysel farklılıklar nedeniyle herkese aynı medikal cilt bakımı prosedürü uygulanmamalıdır. Medikal cilt bakımı kapsamında uygulanacak olan işlemler öncesinde bireysel cilt özellikleri belirlenmeli ve sonrasında uygulama yapılmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

(Altın İğne) Mikro İğneli Fraksiyonel RadyofrekansTedavisi

Radyofrekans elektromanyetik dalgalar kullanarak deriye iletildiğinde, iletildiği yerde bir elektromanyetik alan oluşturur. Bu elektromanyetik alan derinin ısınmasını sağlayarak yeni kollajen, elastin ve kan damarları oluşumunu teşvik eder. Böylece radyofrekans enerjisiyle deri ısıtılarak deride onarılma ve yenilenme süreci başlatılmış olur.    ...

BBL Lazer

Işık tedavileri uzun yıllardır dermatoloji pratiğinde pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Işığı daha yoğunlaştırarak lazer gibi kullanmaya olanak sağlayan ilk IPL (Yoğun Atımlı Işık) cihazı 1995 yılında FDA tarafından onaylanmıştır. Sonrasında teknolojik gelişmeler devam etmiş ve daha da yoğunlaşmış ışık elde etme olanağı sağlayan cihazlar geliştirilmiştir....

Ne Aramıştınız?