Kimyasal Peeling
Kimyasal peeling cilde kimyasal bir maddenin uygul...
Vücudumuzun en geniş ve en ağır organı olan deri, vücudumuz ile dış ortam arasında ilişkiyi sağlamaktadır. En önemli görevlerinden biri vücut ile dış çevre arasında koruyucu bariyer oluşturmasıdır. Mikroorganizmaların ve zararlı kimyasal maddelerin girişini engeller, sıvı kaybını önler. Deriye renk veren hücrelerimiz sayesinde vücudumuzu güneşin zararlı etkilerinden korur. Ayrıca en önemli duyu organlarımızdan biridir ve sıcak, soğuk, ağrı duyusunu hissetmemizi sağlayarak kendimizi korumamızı sağlar. İnce ayrıntılarla yapılandırılmış bir organ olan derimizin vücudun ısı kontrolünü sağlama, D vitamini sentez etme, mikroplarla savaşma gibi pek çok görevi daha vardır. Ayrıca vücudumuzun dışa açılan penceresi olduğundan güzel ve sağlıklı deri görünümü kişinin çekiciliği için önemli bir faktördür ve kişinin kendisiyle ilgili imajı ve başkalarıyla iletişimi için önemlidir.
Derinin kendine ait bir asit baz dengesi, yağ dengesi ve sıvı dengesi vardır. Bu dengenin optimal olmadığı koşullarda dengelemek için ek destek gerekebilmektedir. Genetik olarak getirdiğimiz sorunların yanı sıra, beslenme yanlışları, sigara alkol kullanımı, hormonal değişimler ve yanlış kozmetik kullanımı bu dengeyi bozabilmektedir. Ayrıca dış ortamla bire bir temas eden bir organ olması nedeniyle güneş, soğuk-sıcak farkları, hava ve çevre kirliliği de deri sağlığımızı etkilemektedir.
Doğru yapılandırılmış bir cilt bakımı derinin derinlemesine temizlenmesini sağlayabilir. Derinin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış ürünlerle dengesinin sağlanmasına ve dış etkilere daha dayanıklı hale gelmesine yardımcı olabilir. Yumuşak, pürüzsüz, sağlıklı, güzel bir cilt görünümü kişinin kendini iyi hissetmesi açısından da önemlidir. Bireysel farklılıklar nedeniyle herkese aynı medikal cilt bakımı prosedürü uygulanmamalıdır. Medikal cilt bakımı kapsamında uygulanacak olan işlemler öncesinde bireysel cilt özellikleri belirlenmeli ve sonrasında uygulama yapılmalıdır.
Son yıllarda en çok yapılan kozmetik uygulamalardan olan dolgu uygulamaları ile istenmeyen kırışıklıkların görünümü azaltılmakta, yüz hacimlendirilebilmekte ve doku yenilenebilmektedir. Dolgular kalıcı (emilemeyen), yarı kalıcı (geç emilimli) ve geçici (emilebilir) özellikte olabilmektedir. Kalıcı dolgular geri dönüşsüz olduğu için günümüzde çok tercih edilmemektedir. ...
Mezoterapi tek ya da karışım halindeki bir içeriğin deriye direk enjekte edilmesi işlemine verilen genel bir isimdir. Kas içine veya damar yoluyla yapılan uygulamalarla karşılaştırıldığında, istenilen maddenin dokuda daha yoğun ve daha uzun süre kalması sağlanabilmektedir. Ayrıca mezoterapi yoluyla verilen madde bölgesel uygulandığından, sistemik dolaşıma geçip yan etki oluşturma ihtimali daha düş...